1. Ce ar trebui să știe despre dumneavoastră cei ce ne citesc?
Iubesc limba turcă. M-am născut chiar de ziua Republicii Turcia (29 octombrie). Deoarece am crescut într-o familie multiculturală (româno-turcă), am avut ocazia să învăț limba turcă de la o vârstă fragedă și să cunosc îndeaproape tradițiile și cultura Turciei.
În anul 2019, am absolvit secția de limba turcă din cadrul Universității București, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine. Datorită pasiunii pe care o am pentru limba și cultura turcă, am creat blogul https://bibliotecaturceasca.blogspot.com. În prezent sunt profesor colaborator la Centrul de limbi străine Echo.
2. Ce v-a motivat să deveniți cadru didactic și care au fost dorințele profesionale de început de drum?
Meseria de profesor, după părerea mea, este una nobilă, dinamică din punct de vedere al dezvoltării personale și profesionale. Mi-am dorit dintotdeauna să le ofer cursanților din cunoștințele mele. Faptul că pot aduce o schimbare în bine în viața cursanților, este una dintre cele mai mari satisfacții ale acestei meserii.
3. Când v-ați descoperit pasiunea pentru limbi străine?
Pasiunea pentru limbi străine am descoperit-o în adolescență. Un proverb turcesc spune că fiecare limbă străină ne deschide un nou orizont, către o nouă cultură (“Bir dil bir insan, iki dil iki insan”). Fiind o fire curioasă, am fost atrasă să cunosc cât mai multe culturi şi limbi străine, în special cele orientale.
4. Care credeți că sunt cele mai importante calități ale unui profesor?
Tactul, răbdarea, pasiunea pentru meseria sa, empatia și capacitatea de organizare.
5. De la ce vârstă recomandați studierea acestei limbi?
Cu cât mai devreme, cu atât mai bine. Creierul celor mici absoarbe informațiile ca un burete, așa că este bine să profităm din plin de acest lucru, pentru a putea vorbi precum un nativ pe viitor. Consider că vârsta de 3-4 ani este ideală pentru începerea studierii limbii turce.
6. Care considerați că sunt avantajele celor care studiază limba turcă?
Limba turcă este o limba orientală, foarte căutată pe piața muncii din România. Astfel, pe plan profesional, cei care cunosc limba turcă au posibilități multiple. Având în vedere că este o limbă cu puțini vorbitori în România, salariile sunt motivante. Pe plan personal, cei care cunosc limba turcă nu vor întâmpina dificultăți lingvistice atunci când vor călători în Turcia, vor putea cunoaște cultura și tradițiile turcești mult mai bine, având acces la mult mai multe surse din care își pot prelua informațiile.
7. Ce tehnici de predare folosiți pentru a-i motiva pe cursanți să învețe limba turcă?
Tehnicile și metodele de predare pe care le folosesc sunt interactive și practice, stârnesc creativitatea și dorința de învățare și sunt adaptate dorinței fiecărui cursant. Folosesc, de asemenea, resursele digitale pentru a fixa cunoștințele.